Montering av gulv

Montering av gulv

Skal du legge gulv? Se her for veiledning til din gulvtype!

Før montering begynner, er det viktig med et rett undergulv, riktig underlag og riktig avstand til vegg (mimimum 10 mm).

Skal gulvet legges på betong bruker man et underlag med fuktsperre, mens man kan velge parkettunderlag eller ullpapp hvis gulvet skal monteres på spon eller annet tregulv.

Riktig montering er avgjørende for å få et godt resultat. Derfor kan du få gulvet montert av Gulvspesialisten. Det er viktig at den som monterer gulvet leser nøye igjennom informasjonen før montering.

Legging av gulv kan gjøres på tre måter; klikk, lim eller helliming/skruing til undergulvet. Her finner du leggeveiledning til din gulvtype:

Klikk:

Klikkparkett festes ved at man vipper opp en planke med skjøten inntil en annen, og dytter den ned mot gulvet. Deretter slår man planken på plass med en slagkloss, til bordene ligger riktig.

Lim:

Når man monterer med lim, påfører man lim i noten (altså den siden av planken som går innover). Så fører man noten inn i fjæren (den siden av planken som går utover), og slår på plass med en slagkloss til bordene ligger riktig.

top