Fliser, natursten og mosaik

Fliser, naturstein og mosaikk er praktiske, og gir deg fine farger og struktur i boligen din. Det er mange fasonger, materialer og farger, som gir deg muligheten for å få en helt personlig og unik løsning.

Fliser er et opplagt valg til bad og andre våtrom, spesielt hvis en satser på rengjøringsvennlige materialer. Keramiske fliser lages av forskjellige leirtyper, og til ulike formål. Du kan få både glaserte keramiske og uglaserte/gjennomfargede keramiske fliser, og valget er avhengig av hvilke egenskaper du søker.
Les mer under "Slik velger du keramiske fliser"

Naturstein er en fellesbetegnelse for blant annet marmor, skifer og granitt, som i tusenvis av år har blitt brukt som byggematerialer, der kravene er høye til estetikk og lang holdbarhet.

Mosaikk er også en praktisk og veldig dekorativ måte å utsmykke hjemmet sitt med.

Hygiene og rengjøring

De fleste keramiske flisene er ekstremt lette å rengjøre. Men det finnes typer som blir lettere å gjøre rene hvis de blir impregnert. Vil du ha mer informasjon om spesifikke fliser, så spør i butikken.

Bruksområde
Keramiske fliser har forskjellige grader av vannabsorbering. Det betyr at noen fliser suger mer vann enn andre. Og de typer som suger mest, brukes til vegger, og kan ikke anbefales som gulv på badeværelser eller andre våtrom.
Vi hjelper deg gjerne med å finne det helt rette.

Allergivennlig
Keramiske fliser avgir ikke allergiske stoffer og er hygieniske.

Brannsikkerhet
Keramiske fliser kan verken brenne eller avgi skadelige stoffer under brann.

Fargeekthet
Keramiske fliser endrer ikke farge, selv om de utsettes for direkte sollys.

Frostsikker
Det finnes tekniske standarder som beskriver kravene, flisene skal leve opp til, for å få betegnelsen frostsikre. Hos Garant har vi strammet kravene og betegner kun porcellanato fliser som frostsikre.

Sklisikring
Flere av flisene våre kan fås med overflater, som lever opp til kravene om sklisikring.

Miljøvennlighet
Mange av produsentene våre produsere fliser på en miljøvennlig måte, som tar hensyn til både natur og mennesker.

top