Det bør du vite om Marmoleum Click

Linoleum er naturgulv i miljøvennlige farger, og med Marmoleum Click får du et kvalitetsgulv som er laget av helt naturlige råvarer.

Topplaget er linoleum, et naturlig materiale av linolje, harpiks, kalksteinsmel og miljøvennlige fargepigmenter. Under det er det et lag med vannavvisende HDF (High Density Fibreboard), og baksiden er i lyddempende kork.

Marmoleum kan brukes sammen med gulvvarme, og fås i paneler, som måler 90 cm x 30 cm og i fliser, som måler 30 cm x 30 cm. Begge størrelsene er ca. 9,8 cm tykke og kommer i kasser med 7 paneler i hver. Så kassen med paneler svarer til 1,89 m2, og kassen med fliser svarer til 0,63 m2.

Det er mange farger å velge mellom, produsert av miljøvennlige fargepigmenter.

Se utvalget og få inspirasjon her.

Marmoleum Click er lett å legge. Med det enkle klikksystemet skal panelene bare klikkes på plass.

Det går fort å legge gulvet, fordi Marmoleum Click panelene har god bredde. Det er ikke nødvendig å bruke lim, så du kan gå på gulvet med det samme, når det er lagt.

Marmoleum Click kan legges på nesten alle typer gulv. Hvis gulv eller underlag er veldig ujevnt (forskjell på 2 mm eller mer), skal det sparkles før du legger gulvet. Få råd og veiledning hos Garant Home når det gjeller nivellering av gulvet, eller du vil vite mer om Marmoleum Click.

Når gulvet er lagt

Merk deg at linoleum er laget av naturlige råmaterialer, derfor kan det være små farge og struktur forskjeller, avhengig av produksjon-serie, prøver og leverte varer.

Så når du får levert det nye Marmoleum Click gulvet hjemme hos deg, blir du kanskje litt urolig, når du ser at gulvet ser noe annerledes ut enn da du kjøpte, og så, det i butikken.  Du så ikke den gule filmen på gulvet, og fenomenet kalles tørkekammerfilm, som er et lag oksidert linolje, som dannes i siste fase av produksjonsprosessen av Marmoleum Click. Men – du kan ta det helt rolig – den gule fargen forsvinner igjen, etter hvert som gulvet utsettes for (dags-)lys.

 

På 5 minutter viser vi dig, hvordan du lægger Marmoleum Click

top